מי אני?

שמי סתו סמנה אמא ליואבי ויונתן שני בנים ספורטאים בתחום הטריאתלון ומאוד אוהבים לאכול. בישול תמיד היה תחביב בחיי.

אוהבת לארח והתארח. גדלתי בבית עם אמא שפית, אשפית הסירים! מידי יום הריחות של הסירים היו מלווים את הכניסה לבית, סירים מלאים במטעמים ואוכל ביתי מגוון וטעים. בכל הזדמנות התנדבתי לסייע, גם שעשתה קטרינג. אמא למדה אותי מגיל צעיר, טעמים , צבעים וריחות. אין מתכונים מוגדרים, יש עין טובה. בשנים האחרונות ועם בחירת בניי להיות ספורטאים הבנתי את החשיבות לארוחות מזינות וטריות ופחות אוכל מעובד. תמיד רחשתי חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם ארומה ביתית. המיזם לארוחות לילדים נולד מהרצון לתת פתרון קל, מהיר ובריא לאנשים עסוקים.

IMG_0285
WhatsApp Image 2019-08-12 at 20.37.49(1)

במטבח שלי אני מרבה להשתמש בתבלינים עם "ייחוס בריאותי"

כורכום:

מייחסים לכורכום תועלות בריאותיות רבות, כאשר העיקריות שבהן הן: נוגד חמצון, נוגד דלקת, בעיקר דלקות מפרקים ודלקות שרירים וגידים, , מסייע לבעיות עיכול שונות, וכן מסייע לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.

ג'ינג'ר

הג'ינג'ר נמצא בין המקומות הראשונים ברשימה זו וזאת משום שהוא נחשב כתבלין אנטי דלקתי ומוכר ברפואה העממית כמשכך כאבים. מעבר לעובדה שהוא מצוין למערכת העיכול ומקל מאד במקרים של כאבי בטן, הג'ינג'ר גם מצוין לטיפול במחלות החורף השונות. הוא משפר את תפקודה של מערכת החיסון ועוזר לגוף להילחם בחיידקים.

קינמון

את הקינמון אפשר למצוא בשתי תצורות: כתבלין שלם או כאבקה. מחקרים רבים מחזקים את מה שידענו עליו לא מעט שנים, עד כמה הוא חשוב וטוב מאד לבריאות שלנו. הקינמון נמצא ברשימת התבלינים הבריאים ולא בכדי. הוא משמש כאנטי בקטריאלי ועוזר למנוע זיהומים. מסיבה זו הוא טוב הן כשחולים בשפעת, למשל, והן במקרים בהם סובלים מפטריות וזיהומים שונים. אם לא די בכך, הקינמון אפקטיבי עבור כאבי בטן ובעיות עיכול והוא נחשב בתבלין המסייע לאזן את רמות הסוכר בדם. טעמו המתוק ויתרונותיו השונים הפכו אותו לאחד מהתבלינים המומלצים לשימוש.

כמון

הכמון מוכר כתבלין מרכזי מאד במטבח הפרסי ובמטבח ההודי. יש לו, מעבר לטעם המיוחד, גם סגולות בריאותיות רבות, ובניהן יכולתו לשפר את תפקודה של מערכת העיכול, לסייע בפעולות מעיים ולהקל בכאבי בטן. כמו הג'ינג'ר והקינמון גם הוא ידוע כתבלין מחמם ולכן יעיל מאד במהלך החורף. הוא עוזר למנוע מקרים של שפעת או התקררות ולכן מומלץ לצרוך ממנו כחלק מהמניעה לאורך כל השנה

הילדים שלי ממליצים

"אני אוהב מלא תבשילים של אמאשלי אבל הכי הכי, פסטה בולונז שמתבשל בישול איטי על האש וסופגת את כל הטעמים...ואני אוהב בורקס בשר שזה מעדן, ...כדורי בשר עם יין וסילאן....בקיצור, אמא שלי אלופה ומכינה את האוכל הכי טעים בעולם..."

יואבי

"אין על הקוסקוס עם הירקות והעוף. הכי טעים בעולם....וגם נודלס מוקפץ שלה אליפות..."

יונתן